Eerdere ervaringen

Eerdere ervaringen van studenten

Hieronder staan nog meer aanbevelingen van studenten van de DLV van vóór 2009.


Ik heb de opleiding DLV met ontzettend veel plezier gevolgd! De structuur van de opleiding en het niveau van de docenten zorgen voor zowel een brede basis als een grote verdieping. Het geeft je onwijs veel handreikingen om verder te komen als dirigent en je zangers nog vele jaren te blijven inspireren!

Rowan van der Westen, student DLV 2009-2010, dirigent van Xsinchère uit Raamsdonkveer

Tijdens DLV heb ik geleerd hoe je kwaliteitsnormen voor je zanggroep ontwikkelt en neerzet, zodat je ze zo effectief mogelijk naar een hoger plan kunt tillen.

Een belangrijk pluspunt van de cursus is de persoonlijke behandeling van alle deelnemers. Iedereen wordt geanalyseerd en geadviseerd naar zijn/haar persoonlijke situatie. Door de onderlinge verschillen leren de cursisten zodoende ook veel van elkaar.

Tijs Krammer is een ongelofelijke vakman. Hij weet precies wat er in de korenwereld speelt, of het nu een krakkemikkig beginnersgroepje is of een professioneel topkoor. We ondervonden aan den lijve hoe hij zangers inspireert het beste uit zichzelf te halen.

Elke Jansen, student DLV 2007-2008, dirigent van o.a. close harmony-koor Schudden voor gebruik

De DLV was voor mij een enorme stap voorwaarts in het vak. Het hele spectrum van slagtechniek, repetitietechniek, repertoirekeuze e.d. wordt op maat gegeven naar het niveau van jou en je koor.

Frances Dekker, student 2005-2006 en destijds dirigent van gospel-koor Amstel Gospel Choir en Jammin’

Na jaren in de praktijk als amateur muzikant en muzikaal leider te hebben gefunctioneerd, groeide bij mij de behoefte aan meer praktische vaardigheden gecombineerd met theoretische onderbouwing en verdieping. Voor mij paste de opleiding Dirigent Licht Vocaal perfect op deze behoefte, en bood daarnaast een aangename verbreding door de inbreng van meerdere topdocenten en de spiegeling van ervaringen met collega-dirigenten in opleiding.

Sander Gieling, student 2003-2004, dirigent van Kix

De opleiding DLV reikt unieke kennis aan, een waardevolle aanvulling op wat er op bijvoorbeeld de conservatoria (waar de koordirectie vaak klassiek georiënteerd is) wordt aangeboden.

Ik blader nog regelmatig in het schriftje met aantekeningen, die ik maakte tijdens de opleiding. De lessen in slagtechniek, repetitietechniek en zanglessen die ik toen kreeg zijn nog altijd een inspiratiebron voor de repetities die ik leid en de workshops die ik geef.

De lessen van Tijs Krammer zijn precies zoals hij zelf dirigeert: met beide benen op de grond, aangenaam gestructureerd en bijzonder ’to the point’.

Hans Kaldeway, student 2003-2004, dirigent van o.a. close harmony-koor Tous les oiseaux d’Europe