Praktisch

Praktische informatie

Locatie

De bijeenkomsten worden gehouden in het Theater aan de Slinger, De Slinger 40, in Houten. Dit theater ligt op twee minuten lopen vanaf het station Houten.

Studiedruk

Het totaal aantal contacturen van de bijeenkomsten en stage is ongeveer 120 uur. Daarnaast worden de deelnemers geacht ongeveer evenveel uren te besteden aan zelfstudie. De opleiding vergt dus in totaal ongeveer 240 uur.

Kosten

DLV-examen  3Deelname aan de opleiding inclusief workshops kost € 995,– (of € 945,– voor een BALK-lid). Het is ook mogelijk als hospitant de opleiding bij te wonen; deelname kost dan € 545,– (of € 495,– voor een BALK-lid). De workshops zijn ook voor buitenstaanders toegankelijk; het bijwonen van één workshop kost € 30,–.

Informatie en inschrijving

De coördinatie van de opleiding is in handen van BALK. Inschrijven kan bij Marcelle Immerzeel, email administratie@balknet.nl, vanaf mei 2017 en tot uiterlijke 1 september 2017. Het minimum aantal deelnemers voor de opleiding is vijftien en het maximum is vijfentwintig.

Toelatingstest

Voor de DLV moet je een toelatingstest doen. De toelatingen zijn op 2 september 2017.

In de test laat je zien dat je voldoende kennis hebt van muzikale begrippen, voldoende piano kunt spelen en voldoende zangtechniek hebt. De test wordt gedaan aan de hand van een pagina van Misty, gearrangeerd door Kirby Shaw.

Van de kandidaat wordt het volgende gevraagd:

  • Alle partijen uit dit fragment op een expressieve wijze te kunnen voorzingen.
  • De sopraan en de bas samen op piano in tempo te kunnen spelen.
  • Elk willekeurige samenklank uit het arrangement op de piano te kunnen aanslaan.
  • Alle akkoorden uit het fragment te kunnen benoemen.

Los van de partituur wordt het volgende van de kandidaat gevraagd:

  • Het aan kunnen geven van de eenvoudige drieklank (bijvoorbeeld f-a-c of c-e-g) vanaf de stemvork.