Praktische informatie

Praktische informatie

Locatie

De bijeenkomsten worden gehouden in het Theater aan de Slinger, De Slinger 40, in Houten (onder voorbehoud). Dit theater ligt op twee minuten lopen vanaf het station Houten.

Studiedruk

Het totaal aantal contacturen van de bijeenkomsten en stage is ongeveer 120 uur. Daarnaast worden de deelnemers geacht ongeveer evenveel uren te besteden aan zelfstudie. De opleiding vergt dus in totaal ongeveer 240 uur.

Kosten

DLV-examen  3Deelname aan de opleiding inclusief workshops kost € 995,– (of € 945,– voor een BALK-lid). De workshops zijn ook voor buitenstaanders toegankelijk; het bijwonen van één workshop kost € 30,–.

Het is ook mogelijk als hospitant de opleiding bij te wonen. Deelname kost dan € 545,– (of € 495,– voor een BALK-lid). Je mag dan alle groepslessen bijwonen en meezingen bij het practicum. Je krijgt dan echter geen zangles, bij de lessen krijg je geen beurten en je doet geen examen.

Informatie en inschrijving

De coördinatie van de opleiding is in handen van BALK. Inschrijven kan bij Léontine van Duin, mailadres administratie@balknet.nl, tot uiterlijk 1 september 2022. Het minimum aantal deelnemers voor de opleiding is vijf en het maximum is vijftien.

Toelatingstest

Voor de DLV moet je een toelatingstest doen. De toelatingen worden gehouden op 17 september 2022 (onder voorbehoud).

In de test laat je zien dat je voldoende kennis hebt van muzikale begrippen, voldoende piano kunt spelen en voldoende zangtechniek hebt. De test wordt gedaan aan de hand van twee pagina’s van ‘And so it goes’, gearrangeerd door Bob Chilcott.

Van de kandidaat wordt het volgende gevraagd:

  • Alle partijen uit dit fragment op een expressieve wijze te kunnen voorzingen.
  • De sopraan en de bas samen op piano in tempo te kunnen spelen.
  • Elk willekeurige samenklank uit het arrangement op de piano te kunnen aanslaan.
  • Alle akkoorden uit het fragment te kunnen benoemen.

Los van de partituur wordt het volgende van de kandidaat gevraagd:

  • Het aan kunnen geven van de eenvoudige drieklank (bijvoorbeeld f-a-c of c-e-g) vanaf de stemvork.